Καλέ βγήκαν τα αποτελέσματα! Τι να έκανε η κόρη της κα. Τέτοιας?

Κα. ετών (σχεδόν) 60 άτεκνη διαμένει με τον (κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο) συζυγό της σε διαμέρισμα διαμπερές σε πολυκατοικία κάπου κεντρικά στην πόλη. Καλοί άνθρωποι και η κα. ετών (σχεδόν) 60 και ο ευυπόλυπτος σύζυγός της. Ναι, ναι, καλοί άνθρωποι, ευγενικοί, δεν κάνουν φασαρία στο διαμέρισμα τους, πληρώνουν εγκάιρως τα κοινόχρηστά τους, έχουν γνωριμίες και χαιρετάνε κόσμο καθώς περπατάνε στην πόλη. Βέβαια η κα. ετών (σχεδον) 60, καθώτι νέα γυναίκα ακόμα, έχει μια ζωντάνια στο (πάντα ζωγραφισμένο με μαύρο μολύβι) μάτι της! Καλή η κυρία αλλά και παρατηρητική! Βέβαια το ένα δεν αποκλείει το άλλο...

Επίσης, η κα. ετών (σχεδόν) 60 έχει αρκετό ελέυθερο χρόνο. Να είναι καλά η γυναίκα να τον χαίρεται και να τον αξιοποιεί! Ένας τρόπος για παράδειγμα, να αξιοποιήσει τον χρόνο της είναι να ξεσκονίζει κάθε μέρα το σπίτι της, να πίνει καφέ με τις φίλες της, ή να κάθεται στο μπαλκόνι τα απογεύματα και να αγναντεύει μακριά ή κάπως πιο κοντά στα απέναντι μπαλκόνια.

Λίγο η παρατηρητικότητα, λίγο ο αρκετός ελέυθερος χρόνος και η αξιοποιήση του, και η κα. ετών (σχεδόν) 60 έχει γνώσεις απεριόριστες και πάντα φρέσκες για όλη τη γειτονιά:
- Η κοπέλα του 1ου ορόφου έχει 2 μέρες να φανεί στο σπίτι της!
- Ο νεαρός του 3ου είχε 'συντροφιά' εχθές το βράδυ ;)
- Η χήρα στην απέναντι πολυκατοικία κάποιον μπάζει συστηματικά στο διαμέρισμα την τελευταία εβδομάδα...
Ε, αφού είναι πράγματα που συμβαίνουν, μάτια έχει η κυρία να μην τα δει?
Και αφού τα βλέπει να μην τα πει?
Και αφου τα βλέπει και τα λέει, να μην προσθέσει και την άποψη της πάνω στο θέμα?
- Πού να ξενοκοιμάται άραγε? Κοντεύουν να ξεραθούν και τα λουλούδια στο μπαλκόνι, όχι τίποτα άλλο!
- Είναι αυτός ένας ομορφονιός! Αλλά με τέτοια μυαλά που κουβαλάει θα βρεθεί καμιά να τον τυλίξει και ούτε που θα τον πάρει χαμπάρι! Δεν είδα όμως καλά, ήταν εκείνη η ομορφούλα που είχε έρθει και τις προάλλες?
- Ου να μου χαθεί και έχει και κόρη της παντρειάς!

Αυτήν την εβδομάδα ένα σημαντικό θέμα για πολλές οικογένειες είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Πολύ αγωνία είχε περάσει η κα. ετών (σχεδόν) 60! Καλέ έδινε η κόρη της οικογένειας του 2ου ορόφου, που αντί όλο το χειμώνα να διαβάζει όσο πρέπει, έβγαινε τα παρασκευο-σάββατα και γύρναγε στα μπαρ!
- Καλέ βγήκαν τα αποτελέσματα! Τι να έκανε η κόρη της κα. Τέτοιας?
- Δεν ξέρω ακριβώς, νομίζω πως πιάνει κάποιο ΤΕΙ.
-ΤΕΙ? Εμ, βέβαια αφού είχε το μυαλό της όλο το χειμώνα να βγαίνει με τις παρέες! Να δούμε τώρα η μάνα της που όλο την υποστηρίζει τι θα πει!
Και καθώς σκέφτεται πως να την πει με το γάντι στη μάνα που όλο υποστηρίζει την κόρη της και ας πέρασε σε ΤΕΙ (τστστσ αν είναι δυνατόν!), σκάει ένα χαμόγελο στο χειλάκι της κυρίας ετών (σχεδόν) 60... Ωραία ζωή κυρία μου οι ζωές των άλλων!

Comments

  1. χαιρετε και από εδω!
    ειχα μια γειτόνισσα που σαν καλοκαιριαζε λιγάκι καθόταν έξω με την καρέκλα και έβλεπε τον κόσμο να περνάει. τα πρωινά μπορεί και να έπαιρνε να καθαρίσει τα φασολάκια ή τις μπάμιες της. ήξερε τι συνέβαινε και πού. Ε τι να κάνεις...σε καθε γειτονια υπάρχει μια τετοια...

    ReplyDelete
  2. Γεια σου πετρούλα :)
    Μα δε νοείται γειτονιά στην Ελλάδα χωρίς την παρατηρητική κυρία! Τι να κάνεις? Αλλά έχει και αυτό τη χάρη του :) Άμα βέβαια είσαι αρκετά ανεξάρτητος...

    ReplyDelete
  3. Πλακα πλακα και ποιος δεν εχει ασχοληθει με τις ζωες των αλλων? Εμενα να δεις οταν εμεινα μονη μου στο σπιτι μια βδομαδα, ολα απεξω τα ειχα μαθει! Και μετα τα εριχνα στην κινηση της γειτονιας που δεν μπορουσα να διαβασω! Χιχιχι... Ομορφη αναρτησουλα!

    Καλο Φθινοπωρακι !

    ReplyDelete
  4. Καλώς το ροδοψαράκι :)

    Έχεις δίκιο πως όλοι το κάνουμε λίγο πολύ. Όποιος το παίζει υπεράνω μάλλον λέει ψέματα ;) Αυτό που μας σώζει είναι πως έχουμε και άλλα πράγματα να ασχολούμαστε, ενώ η κα. ετών (σχεδόν) 60 ...

    Καλό φθινόπωρο και για εσένα :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Νέο ξεκίνημα σε νέους τόπους

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά

Κάνε Διάλεξη και θα δεις!